Łosoś bałtycki - w całości Zobacz większe

Łosoś bałtycki - w całości

Łosoś bałtycki to niekwestionowany król wśród drapieżników bogatych w uzdrawiające tłuszcze. Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo, smażonego, pieczonego oraz wędzonego lub jako składnik sushi.

Więcej szczegółów

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Łosoś bałtycki należy do rzadko spotykanych na polskich stołach rarytasów .  Wynika to z ograniczonych limitów połowowych na ten gatunek, które wynoszą kilka tysięcy sztuk rocznie. Taki stan rzeczy powoduje, że zdecydowana większość łososi dostępnych na rynku to ryba hodowlana pochodząca z importu.

Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3, które chronią nasze serce, układ krążenia i skutecznie likwidują stany zapalne, takie jak reumatyzm.Poza tym, w łososiu znajdziemy bardzo duże ilości witamin D, B12 i B6, a także selenu, fosforu i magnezu. Warto pamiętać również, że jest to doskonałe źródło wartościowego białka, które spokojnie może zastąpić nam mięso.

Warunki przechowywania:               od 0 do 2 C

Alergeny:                                           Ryby

Termin przydatności do spożycia:  Podawany przy składaniu zamówienia

Produkty polecane

Facebook YouTube