Filet z łososia bałtyckiego

Łosoś bałtycki to niekwestionowany król wśród drapieżników bogatych w uzdrawiające tłuszcze. Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo, smażonego, pieczonego oraz wędzonego lub jako składnik sushi.

Chcesz zamówić? Napisz do nas: biuro@smacznaryba.pl

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

60,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Łosoś bałtycki należy do rzadko spotykanych na polskich stołach rarytasów .  Wynika to z ograniczonych limitów połowowych na ten gatunek, które wynoszą kilka tysięcy sztuk rocznie. Taki stan rzeczy powoduje, że zdecydowana większość łososi dostępnych na rynku to ryba hodowlana pochodząca z importu.

Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3, które chronią nasze serce, układ krążenia i skutecznie likwidują stany zapalne, takie jak reumatyzm.Poza tym, w łososiu znajdziemy bardzo duże ilości witamin D, B12 i B6, a także selenu, fosforu i magnezu. Warto pamiętać również, że jest to doskonałe źródło wartościowego białka, które spokojnie może zastąpić nam mięso.

Warunki przechowywania:               od 0 do 2 C

Alergeny:                                           Ryby

Termin przydatności do spożycia:  Podawany przy składaniu zamówienia

Produkty polecane

Facebook YouTube