Filet z dorsza bałtyckiego ze skórą

Dorsz (Gadus morhua) z kaszubskiego zwany POMUCHLĄ uważany jest za jedną z najbardziej zdrowych i odżywczych ryb występujących w Bałtyku. 100 g dorsza to tylko 78 kcal, aż 17,5 g białka, 0,4 g tłuszczu i 0 węglowodanów i mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych ( omega-3 , omega-6), witamin ( A,E,D,B12), soli mineralnych jodu i selenu.

Więcej szczegółów

Więcej informacji

Jak twierdzą norwescy naukowcy - 1 łyżeczka tranu z dorsza dziennie zapobiega depresji. Wątroba z dorsza jest bardzo ceniona w Rosji ze względu na bogatą ilość witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dorsz jest ceniony w kuchniach świata: w Anglii do znanej potrawy fish and chips używa się głównie dorsza.

Warunki przechowywania: od 0 do 2 C
Alergeny: Ryby
Termin przydatności do spożycia: Podawany przy składaniu zamówienia

Produkty polecane

Facebook YouTube