INSPIRACJE
Świeża flądra w delikatnej panierce, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty
Świeża flądra w delikatnej panierce, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Dziś przepyszna klasyka 😍
Świeża flądra w delikatnej panierce, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Taką rybkę możecie zamówić wprost pod wasze drzwi, prosto z kutra… wysyłka jest ekspresowa i bardzo dobrze zabezpieczona, dzięki temu możecie cieszyć się niesamowitą świeżością. Taka ryba nie potrzebuje wielu dodatków, wystarczy sól, pieprz i delikatna panierka a w towarzystwie surówki i ziemniaczków tworzy idealny zestaw 🔥
Ryba:
🔸 Około 0,5 kg filetów z flądry (tylko od @smacznaryba.pl)
🔸Pieprz czarny lub cytrynowy, sól
🔸 Mąka, jajko, odrobina mleka oraz bułka tarta, olej do smażenia
Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody oraz surówką z kiszonej kapusty.
Surówka:
🔸0,5 kg kapusty kiszonej
🔸1 marchewka
🔸 Pół cebuli
🔸1 jabłko
🔸 Sól, pieprz oraz oliwa
Fileciki doprawiamy do smaku i panierujemy, najpierw w mące, następnie w jajku roztrzepanym z odrobiną mleka i w bułce tartej, smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kapustę odciskamy i drobno siekamy, jabłko oraz marchew ścieramy na większych oczkach, dodajemy drobno posiekaną cebulę, oliwę, sól oraz pieprz.