Ważne informacje, FAQ

Jakim kurierem wysyłacie ryby?

Paczki wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS.

Jakie akceptujecie formy płatności?

Płatność online, przelew bankowy lub pobranie.

W jakie dni wysyłacie paczki?

Paczki wysyłamy zazwyczaj w środy i czwartki. O ewentualnym opóźnieniu w dostawie informujemy mailowo. Proszę pamiętać, że łowimy dziko żyjące ryby. 

Nawet najszczersze chęci czasami nie wystarczają by przewidzieć to co się wydarzy. 

Ile kosztuje przesyłka?

Przy płatności przelewem wysyłka paczki o wadze do max. 20kg kosztuje:  20zł

Przy płatności za pobraniem wysyłka paczki o wadze do max. 20kg kosztuje:  25zł

Jak pakowane są ryby? Czy nie popsują się w trakcie transportu?

Ryby pakowane są hermetycznie , a następnie umieszczane,  wraz ze specjalnymi wkładami lodowymi,  w styropianowym opakowaniu. Tak przygotowana „lodóweczka” w stu procentach zabezpiecza ryby przez cały okres transportu.  

Jaki jest termin przydatności do spożycia wysyłanych ryb?

Do każdego zamówienia dołączamy dokument HDI.

Gdzie się znajduje siedziba sklepu SMACZNARYBA.pl, czy można zrobić zakupy osobiście na miejscu?

Oczywiście! Nasza baza produkcyjna znajduje w porcie rybackim w Kołobrzegu,  ul. Stoczniowa 7. Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. 7.00-15.00.

Czy otrzymane ryby można zamrażać?

Oczywiście! Świeża ryba szybko zamrożona zachowuje dużo ze swoich walorów smakowych i odżywczych.

Ile idzie paczka?

Paczka dostarczana jest w ciągu max. 24 godzin od jej nadania. 

Jak ważycie ryby? Przecież nie da się ich dokładnie przeważyć

Przy przeważaniu zawsze dajemy nadwyżki wagowe na korzyść klienta.

Jak zamówić ryby oznaczone symbolem „ Na zamówienie”?

Prosimy o przesłanie zmówienia drogą mailową. W momencie dostępności tych ryb prześlemy powiadomienie.  

Czy sprzedawana przez Was ryba jest świeża? Jak zapewniacie jej świeżość?

Tak sprzedajemy tylko świeże ryby! Nie jesteśmy zwykłym sklepem , sprzedawane przez nas ryby pochodzą z naszych własnych połowów. Dzięki  temu jesteśmy w stanie zagwarantować najwyższą ich jakość.